Specialisten in automatisering
Syson brengt
automatisering
in bedrijf
 

Windows producten EOL

Windows Server 2008 R2 is niet het enige product waar de laatste update voor gaat komen. Er zijn nog 3 producten die ook End-of-Life gaan: 

  • Exchande Server 2010
  • Windows 7
  • SQL Server 2008 R2 Servidepack

U kunt ook deze producten veilig blijven gebruiken tot de einddatum, maar daarna is migratie nodig om gegevens veilig te houden. Wanneer software onvermijdelijk verouderd raakt kan dit een uitdaging zijn voor bedrijven. U heeft wat tijd om een migratieplan te formuleren. Er is dus geen reden tot paniek, toch is het verstandig om niet af te wachten tot het laatste moment.

Rekening houdend met het feit dat 48% van alle zakelijke werkplekken uitgerust zijn met Windows 7, zal de lijn met upgrade assistentie vertragen naar mate we dichter bij deze datum komen.

Blijven werken met deze producten?

Hoewel End-of-Life producten niet onmiddelijk stoppen met werken, zal Microsoft ze niet meer ondersteunen en geen updates verzorgen. Het grootste gevaar is dan ook dat er ook geen beveiligings updates meer plaatsvinden. Dit maakt u kwetsbaar voor cyber-aanvallen en gegevensverlies. U besteedt tijd en geld aan het vergroten van beveiligingsbewustzijn en het implementeren van allerlei preventieve maatregelen, neem geen onnodige risico's met uw software door niet te migreren.

Syson Automatisering helpt u graag met het maken van een migratieplan!

Klik hier om een afspraak met Syson te maken. Wij geven u graag meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek!